به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفتح میرزایی اظهارکرد: با فروکش کردن بیماری کرونا و برداشته شدن محدودیتها، وضعیت اعمال جراحی پیوند کلیه به حالت قبل از کرونا نزدیک شده است.
وی با تاکید بر اینکه بخش پیوند کلیه بیمارستان شهید بهشتی همدان به خاطر کرونا دو سال تعطیل بود، تصریح کرد: در سال گذشته فقط دو مورد پیوند در همدان انجام شده است.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی همدان با بیان اینکه پارسال ۲۵ مورد عمل پیوند کلیه برای بیماران همدان انجام شده گفت: دو مورد از اعمال پیوند در همدان انجام شده و مابقی بیماران به تهران اعزام شده اند.
میرزایی افزود: کلیه اهدایی ۹ مورد از بیماران اهدایی مربوط به بیماران مرگ مغزی بوده، یک مورد اهدا از مادر به فرزند بوده و ۱۵ مورد هم از فرد زنده غریبه در قبال دریافت پاداش بوده است.
وی با بیان اینکه در سالهای قبل از شیوع کرونا سالانه بیش از ۵۰ مورد عمل پیوند کلیه در بیمارستان شهید بهشتی همدان انجام میشد عنوان کرد: اکنون هم آمادگی انجام حداقل یک عمل پیوند در هر هفته وجود دارد.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان همدان با تاکید بر اینکه نخستین عمل پیوند کلیه امسال در طول چند روز آینده انجام میشود، عنوان کرد: بیش از ۳۰ بیمار در اولویت پیوند قرار دارند.
میرزایی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه میانگین سنی بیماران نیازمند پیوند بین ۲۰ تا ۴۰ سال است، گفت: اما در این میان بیماران کمتر از ۲۰ سال و بالای ۵۰ سال هم وجود دارد.
وی با بیان اینکه به طور کلی سالیانه ۱۰ درصد به مجموع بیماران دیالیزی کشور اضافه میشود، تصریح کرد: در حال حاضر ۶۰۵ بیمار همو دیالیزی، ۱۱ بیمار دیالیز در منزل و ۱۱۷ بیمار دچار نارسایی کلیه که در آستانه دیالیز هستند در استان ما وجود دارد.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به اینکه ۵۴۴ بیمار پیوندی هم تحت مراقبتهای درمانی هستند، گفت: در زمینه تأمین دارو این دسته از بیماران مشکلی وجود ندارد اما بیماران از افزایش قیمت داروها گلایهمند هستند.
میرزایی به وضعیت تختهای دیالیز بیمارستانهای استان اشاره کرد و افزود: تعداد تختها جوابگوی نیاز فعلی بیماران است اما در آینده با افزایش تعداد بیماران با کمبود روبرو میشویم.
نظر شما